Ännu en dag på förskolan

Idag trodde jag att jag endast skulle vinka av Hampus men nej så fel jag hade, fröknarna ville att jag var kvar och kom ifrån kl 12 när han somnat. Var hemma 1 timme sen åka och hämta. Trodde aldrig att inskolningen skulle vara så här långdragen och hade massa saker jag tänkte hinna med hemma men nej nej.


Kommentarer
Postat av: Ica

Tycker han det är jobbigt ?
Inskolningar verkar vara lite annorlunda beroende på vart man bor och vilket dagis det är. Med Lucas hade vi tre dagar 9-14 och sedan 1 dag själva. Gick det då bra så var det klart sen.

2013-02-13 @ 16:54:31
URL: http://icalundahl.blogg.se
Postat av: Ica

eh, låter skitkonstigt!
Då tycker jag du ska prata med dem direkt och säga hur du känner. Va inte ärdd för att visa känslor. OM de nu har tagit in er på inskolning kan de ju inte säga NU att de inte riktigt hinner.. Eh....
Det de "inte hinner med" är just det viktigaste i ditt liv - ert barn. Snacka med dem..

2013-02-13 @ 18:41:49
URL: http://icalundahl.blogg.se
Postat av: Emmsson

Hur tycker du att pedagogernas jobb är på Sandtorps fsk Nina? Vad har de för utbildning? Är de outbildade, barnskötare eller förskollärare? Precis som Ica skriver så lägger ju arbetslaget själv upp taktiken för inskolningen och det vanligaste är ju att man har tagit ett enhetligt beslut på hela huset. Jag måste i ärlighetens namn säga att jag tycker att Hampus inskolning verkar onödigt långdragen? Jag hoppas att de "kommer till skott" den här veckan nu. Kram på er!

2013-02-13 @ 20:41:36
URL: http://esigurdsson.blogg.se
Postat av: Nina

Jag har ju varit med om två olika slags inskolningar med Hugo. Första var sämst. Då hade vi 2 v och första 3 dagarna bara en timme och sen blev det längre och längre men max 3 timmar. Efter bara någon dag ville de att jag skulle gå och sätta mig i ett rum och lämna hugo ensam. Det gick bra men han kände sig inte riktigt trygg med dem och förstod sen när jag gick att han skulle vara ensam med dem. Så då grät han varje gång jag lämnade nästan... i säkert 4-6 veckor... inte så skoj direkt.

2013-02-14 @ 07:57:20
URL: http://ninasfina.blogg.se
Postat av: Nina

Fortsättning... Sen så var jag besviken på fröknarna för de tog honom när han grät vid lämningen och satte honom i en barnvagn på gården. Han satt där och deppade i nån timme och ville inte leka. Låter inte alls som min Hugo! Som tur var fick han plats på ett annat dagis och behövde bara gå ca 2 mån på det dåliga och opedagogiska dagiset.

2013-02-14 @ 07:59:29
URL: http://ninasfina.blogg.se
Postat av: Nina

Forstsättning... Det var som natt och dag på de olika dagisen. På det nya var det även 3-dagarsinskolning (kl 9-14) och det antar jag att hampus också haft eller iaf nåt liknande. MEN, det jag tycker är konstigt med hur de gör på Hampus fsk är att du fick lämna dagiset innan de 3 dagarna gått.Vad jag läst är det oerhört viktigt att föräldern är med hela tiden och absolut inte lämnar barnet ensam på dagiset under de 3 dagarna för att inskolningen ska funka bra. Sen att de tycker du ska gå när han somnat är också dåligt för då somnar han i tron om att du är där och sen när han vaknar är du borta utan att ha sagt hej då. Väldigt viktigt att alltig säga hej då när man går ifrån små barn.

2013-02-14 @ 08:03:20
URL: http://ninasfina.blogg.se
Postat av: Nina

Fortsättning... Du kan googla lite om 3-dagarsinskolning så har du lite att säga till fröknarna så att de förstår att du är besviken eller så att de förstår varför hampus ännu inte känner sig trygg med att bli lämnad där. Sen så är såklart Hugo okcås ledsen ibland när jag lämnar (fast sällan nuförtiden, men alltid första veckorna)men han slutar gråta direkt jag gått. Hoppas det blir bra snart och att Hampus kommer trivas! Kram

2013-02-14 @ 08:06:07
URL: http://ninasfina.blogg.se
Postat av: Nina

Halloj! Huset ligger i Ekbacken/Enhagen ca 7 km sydväst om Västerås city. Precis vid Mälaren så man ser över till Eskilstuna :-)Vi trivs jättebra hittills fast på vår gata bor det mest pensionärer haha!

2013-02-14 @ 12:22:05
URL: http://ninasfina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0