Fredagsmys

Sitter i soffan och tittar på toy story med pojkarna. 
Dukade fram lite gott jag handlade på maxi tidigare, jösses vad folk det var där😳.
När jag hämtade på dagis vid ca 14:30 var det nästan tomt, märks att det är storhelg på g. Anton var näst sist på dom 2 småbarnsavdelningarna och Hampus näst sist på sin avdelning. Dom var dock glada ändå men jag fick så dåligt samvete fast jag vet att dom har det roligt där. Hampus ville tom leka lite till. 
När vi kom hem blev det pytt i panna för kidsen, inte en hit kan jag tala om. 
Jag passade efter maten på att städa undan lite till och få upp sista inredningsprylarna för nu. 
Robert jobbar till 19:30 idag så hoppas på lite mys när han kommer hem. Trevlig fredagskväll på er 




God förmiddag.

Eller ja det känns som det när man får gå upp i ottan varje jäkla morgon😒.
Igår när Robert jobbade passade jag på att möblera om Antons rum samt få upp lite mer prydnader. Mamma och pappa var oxå här för att hjälpa mig få upp två nya taklampor samt säga hej till pojkarna. Skönt med sällskap en liten stund när gubben ändå jobbar. Idag vaknade vi iaf tidigt hela familjen, grabbarna som inte är vana vid att Robert jobbar skift var väldigt pappiga och skulle mysa och kramas med honom. 
Vi åt en ordentlig frukost tillsammans innan det var dagisdags för kidsen. Jag ska passa på att vila och handla lite för imorgon innan jag hämtar älsklingarna.




Barns tankar

Gud vad jag älskar att lyssna på min 4åring och alla hans tankar om världen, döden😱, känslor osv. 
Idag när jag hämtade på dagis uppmärksammade jag en bild han ritat där han även fått lämna en kommentar. 
Det stod: 
Jag är bra på att göra kullerbytta i gräset. 
När jag blir stor ska jag bli en riktig spiderman och stoppa venom och carnage.
Dom tar saker utan att betala så polisen och spiderman stoppar dem. 



Vagnsbyte

Anton somnade som sagt 16:30 igår och vaknade vid 05, även brorsan vaknade då och jag var dööd för kunde själv inte sova mellan 3:15-5. Som tur är tog Robert pojkarna så jag fick ligga kvar till 7:45 och sen byttes vi av. När jag lämnat på dagis kom jag hem, tog ett varmt bad för hade så jävla ont i ryggen. När jag låg där i badet hörde jag en traktor som höll på utanför hos grannen och störde mig som fan. Tänk om den väcker Robert.. När jag sen kliver upp ur badet inser jag att det var ingen traktor utan Robert som snarka😂

 Jag smög på mig kläder, åkte till Södertälje och bytte vagn med en tjej. Blev så jäkla nöjd. Hämtade även ut ett paket med gardiner och sängöverkast från ellos. Dom blir tyvärr tillbaka skickade på studs. 
Åkte även förbi mina päron och sa hej innan jag åkte hemåt. Anton fick en ny nattlampa idag och gissa om Hampus är avis. Var bara beställa en likadan åt den stora fisen




Sååå, vad tror ni?

Om ca 10 dagar är det äntligen rul, vi kommer kolla kön om möjligheten finns. Tror det blir lättare för barnen att relatera till ett kön i magen samt att jag avlider av nyfikenhet. Har gjort ringtestet, kollat kinesiska kalendern osv på skoj. Att få 3 grabbar på rad är ca 14% chans. Men vi får se😍


Stolt mamma

Vi har sedan i torsdags varit konsekventa med att barnen ska somna själva i egen säng utan oss. Jag fick nog av matningarna trots att dem vart smidiga men såg framför mig hur jag står med en skrikande bebis och 2 storebrorsor själv då pappan jobbar kvällsvecka. Hur som så har det gått över förväntan, Anton har klivit upp sammanlagt 3 gånger men inte ens gått ut ur rummet och Hampus han har legat själv i sängen tills han somnat❤️ 
Nu när det var dags så sa han bara god natt mamma älskar dig, sen ska nattlampan vara tänd, dörren öppen och jag sitter i soffan så han känner sig trygg. Nu har han redan somnat och det tog Max 7 min från att han la sig. Är så stolt över mina killar och mig själv som "tog tag" i att underlätta vardagen 



Världens längsta dag

Anton vaknade 5:30 imorse, inte så farligt men jag föredrar 6:30-7.  Vi pallrade oss upp och hängde i soffan tills Hampus vakna och sen blev det lek i Antons rum. 
När Robert (som jobbar 15:30-24 denna vecka) vakna så var det precis i rätt sekund för jag somnade verkligen rakt upp och ner i Antons lilla juniorsäng och sov ca 1 timme. 
Vi har även hunnit ha besök av Thomas med alla barnen och jag veckohandlade. 
Robert åkte strax innan 15 och vi lagade mat och lekte vidare. Anton som inte sovit middag somnade i soffan 16:30 när jag städade lite. Han hamnade i säng och jag och Hampus spelade memory och la pussel.
Snart är det läggdags för den stora med så jag drar nog på nått bra på tv, äter äggmackor och lägger mig tidigt idag.. Tror jag





Full rulle

Vaknade "tidigt" idag och gick upp kl 7. Vi tog ganska omgående tag i hemmet och fixade vardagsrummet mm. Vid 10:30 åkte Robert för att hjälpa min pappa och Anne tog pojkarna på tur i skogen mm. Så himla uppskattat av dom och mig. Medans pojkarna roa sig med moster fixade jag massa här hemma och äntligen börjar det se ut som ett hem hos oss (iaf vardagsrummet) Robert tvättade även vår grisiga soffa som har fått basta sig torr under kvällen 😂 när dom kom hem från mina föräldrar så åkte vi ganska direkt på kalas med maskerad tema, pojkarna var lite läskiga måste jag säga. Anton som inte sovit middag somnade 16:20 för natten så jag säger oxå god natt nu, kan bli tidigt imorgon 😅




Lördag och v 18.

Idag fick jag sovmorgon till 9:30, helt underbart. När vi sedan var iordning här hemma gick vi ner till centrum där det firades Nykvarn 10 000 invånare. Trots sol var det svinkallt och jippot sög för oss med småbarn. Efter 1 timme åkte vi ist till moraberg och leta matta och gardiner (utan resultat) och sen hem till mina päron en stund. 

Jag och mamma åkte till Ikea ist och där fann jag det jag sökte så imorgon ska vi fixa iordning vardagsrummet här hemma. 
Vi tar det väldigt långsamt denna gång med renovering och styling men det kommer ska ni se.




Jag har blivit en latmask

Har endel saker jag borde ta tag i här hemma, inget som är jätteviktigt men typ tvätta soffan, hänga upp prydnadssaker, gardiner osv. 
Ist för att ta tag i sådant så ligger jag på soffan, plockar det viktigaste och bara är när barnen är på dagis. Jag behöver iofs vila men har kommit in i nån dålig cirkel som gör att jag inte "bryr" mig. Ja det var väl egentligen inte mer än så.. Nu ska jag slänga benen på soffan ocv kolla på en plats på landet.



Torsdag

Idag var jag som sagt och köpte min (vår) nya vagn. Vi hade ingen bebisvagn kvar så behövdes en. Jag fick med mig sällskap i form av mor och far vilket var väldigt tacksamt. Mamma behövde få lite miljöombyte från sängen hemma efter operationen. Efter svängen till barnbutiken så åkte vi till Liljeholmen, åt lunch och jag smet in på Kappahl och köpte lite kläder till Roberts brors barn. 
När jag kom hem så fick jag gäster i form av Therese och Elsa som stannade på middag och lite myskväll. Även det väldigt uppskattat då Robert var hemma efter 20:30 han jobbade alltså 07-20 idag så skickade han i säng vid 21. Karln måste vila lite ju. 



Materiel lycka

Vissa älskar skor, andra handväskor osv. Min stora passion här i livet just nu är barnvagnar och tillbehör. Som tur är har jag en man som faktiskt är väldigt tålmodig så idag fick jag hämta hem drömmen, bugaboo Buffalo med shiny chevron topset. Alltså jag är sååå nöjd. Imorgon ska den monteras och klämmas på hela dagen, vilket fredagsmys  inte nog med det så ska jag byta min mini gt mot ett bee3 på tisdag så lyckan är ännu större 



Att somna själv.

Nu har jag bestämt mig för att ungarna fasen ska somna av sig själv! Är trött på att behöva natta den speciellt när man är själv med 2.  Jag tycker det är mysigt med saga osv men det är själva processen efter som tar tid. När vi sen får tillökning kommer Robert börja jobba skift och natt varannan vecka och då kommer jag vara själv med 3 små vilket kommer vara omöjligt om inte dom andra 2 faktiskt somnar själva. Nån som har bra tips på hur? Just nu har jag lagt dem i sina sängar, lägger tillbaka lilleman när han kommer upp och sitter utanför och är på "givakt"


V 17

Nu är vi i vecka 17 och det är 2 1/2 vecka kvar till rul. En tjej jag följer på instagram som är beräknad samma dag hade sitt i måndags, snacka om olika det kan vara. Jag har under samtliga 3 graviditeter fått rul i v 20 på dagen och hade faktiskt hoppats på att få lite tidigare denna gång men icke sa Nicke.! Jaja den som väntar på nått gott ni vet☺️ när har ni haft era ultraljud?  
Jag försökte ta en magbild oxå men det är så jäkla svårt, nån som har bra tips på hur ni tar själv? 




Familjemys

Jag längtar verkligen till julhelgen nu, tänk er att få julpynta, snö ute och tända en brasa inne. Barnen som är så glada för sina klappar och framför allt familjemyset i många dagar. Jag är ledig 23/12-3/1 och ska verkligen njuta. Vi rundar av ledigheten med 25-års jubileumet av disney on ice den 2/1. Vi har gått 3 år i rad och det är kanon mysigt. Nu kan man även få rabatt med Ica kortet på biljetterna så dom kostar 195:-/pers. Ganska mycket pengar men väldigt mysigt. Barnen får nog detta som julklapp av oss☺️


Bebisrum

Medans bebis ligger i magen och grejar runt (samma tid varje kväll) så drömmer jag om att göra iordning rummet. Det kommer absolut inte bli könsneutralt och jag älskar pluttiga gulliga saker. Har även skaffat mig en bedsidecrib så hen kan ligga nära. Till den behövs sängkläder samt spjälsängsskydd. Hade gärna haft en leandervagga eller dylikt men får väl hejda mig. Drömmer även om vackra tapeter från littlehandswallpapper samt att få montera ihop hushyllan som jag inköpte i somras 😁






Tisdag!

Idag var en ganska laddad dag, min mamma fick ett dåligt sjukdomsbesked i onsdags förra veckan och redan Idag blev det operation. Tror hela familjen vart ganska skärrade men nu så är operationen över, det verkar gått bra och nu väntar vi svar på prover. Tänk vilken pungspark man kan få helt plötsligt och livet vänds upp och ner! 
Jag åkte efter maten hem till dom, låg brevid mamma i sängen och pratade om allt. Hon fick även ett yankee candle som krya på sig present. Älskade mamma 






FUCKCANCER

Måndag

God morgon, måndag och halva oktober har gått.. Helgen som var har swishat förbi, vi hade fullt upp i lördags med sovmorgon, shopping och middagsgäster.  I söndags jobbade Robert extra mellan 7-12 och direkt efter åkte vi på kalas och firade Thomas som fyllde 38.  Igår kväll när vi fått ungarna i säng runt 19 som vanligt så sate jag mig i soffan och slappnade av. Åt leverpastejs mackor, drack julmust och inväntade säsongsstarten av solsidan. 6 min i 8 så kommer Anton helt plötsligt upp ur sängen och står och virrar i hallen, lägger ner han i sängen igen och hinner precis ut till 20.  Vi kollade solsidan, sista avsnitten av californication (sjukt bra serie) och helt plötsligt vaknar Hampus? Skriker att han är törstig och får vatten. Sen var cirkusen igång, Hampus som är mörkrädd kunde inte somna om, Anton vaknar och strular så vi kunde göra oss iordning i omgångar sen tog jag Anton i vårt rum och Hampus sov med Robert. Efter det somnade dom om och vi vaknade 05:30 imorse. Jag som aldrig kommer vänja mig med tidiga mornar är skit trött och kommer gå hem och sova efter dagislämning. I lördags gick jag in i vecka 17, känns som om det är långt kvar men snart är hälften gjort. Om ca 3 veckor är det ultraljud och jag LÄNGTAR!





Trött på att inte kunna sova..

Sen vi kom hem från new york har jag haft sömnproblem som heter duga. Vaknar på natten runt 2-3 och kan inte somna om. Ligger obekvämt, är törstig, kissnödig, tänker massa konstiga saker osv. Inatt var jag vaken mellan 2-5:30 och Anton vakna 5:50. Kommer sluta med att jag sover mitt på dagen och sen samma visa inatt igen säkert.. Fy vad jobbigt det är att inte kunna sova ordentligt 


Rörelser

Vilken fantastisk känsla det är att känna sin bebis röja runt i magen. Ligger här i sängen och någon där inne röjer runt väldigt mycket. Har känt av lite tidigare men nu är det mer som rullningar mot huden. Svårt att förklara men det är sååå mysigt. Längtar tills mer rörelser så storebrorsorna kan få lite kontakt med bebisen. Hampus pratar med magen ibland och frågar saker som när ska flickan komma ut ur din snippa egentligen osv. Som sagt han säger hon sen första dagen vi talade om det för dem☺️


Doktorbesök

Idag var jag på återbesök hos doktorn på oxbackskliniken och eftersom vikten står på -2 kg och jag fortfarande mår sisådär så blev det förlängd sjukskrivning med 4 veckor. Fick även migräntabletter på recept då den dyker upp som ett brev på posten.. Jag ser framåt mot ultraljudet den 6/11 och undrar så vem som ligger där inne och sprattlar. Hampus är bombsäker på en lillasyster och jag vill gärna tro honom😊 om ca 3 veckor får vi äntligen veta


Onsdagsmiddag

Ikväll fick vi besök av Carro och Markus med barn. Vi åt mat och pratade massor, vi har alltid väldigt mycket att säga varandra😅 barnen lekte för fulla muggar och slocknade strax efter 19, lite sent men när man har främmande är det ok:) efter barnen däckat kollade jag och Robert på tv som vanligt. Är så skönt att kunna koppla av och mysa i soffan en stund bara vi vuxna. Snart har vi en bebis i huset igen och misstänker att myskvällarn inte blir lika många då😆


New york new york

Jaha nu har vi landat och kommit in i vardagen igen. Vi var borta sön- lör och min ångest inför att lämna barnen var STOR. Allt gick såklart bra men jag grät som lilleskutt när vi åkte från Roberts föräldrar. Resan till NY gick hur bra som helst och vi åkte norweigans nya dreamliner. Jösses vilket lyxigt plan, finaste jag nånsin satt min fot på. Väl på plats checkade vi in på hotellet som låg nära union square. Perfekt utgångsläge för att upptäcka. Nära tunnelbanan och gångavstånd till många platser. Vi var uppe redan vid 7 och vid 8 så drog vi ut på äventyr, var borta hela dagen och kraschade i säng vid 22-23. Såhär såg våra dagar ut. Strålande solsken och varmt som tusan, kunde inte vart bättre. Vi såg såklart frihetsgudinnan, gick över Brooklyn bridge, tog en glass i central park och mycket mer.  Enda negativa var att dollarn står högt mot kronan och en middag kunde gå på ca 800-1000 och då dricker vi inte alkohol eller beställde en enda efterrätt.. När vi landade i Sverige på lördagen var längtan enorm efter barnen och jag grät igen när jag äntligen hade dom i mina armar❤️






RSS 2.0