Renovering renovering

Herre jösses vad vi sliter här hemma men det blir så bra i slutänden. Vi får så otroligt mycket hjälp av min familj oxå, utan dem hade detta inte vart möjligt. Men en sak är säkert efter detta projekt tar vi paus i minst 2 veckor:)


Renovering!

Anne här igen och uppdaterar! Nu fixas och donas det igen i Vaskelainen/Mattisson huset! Syster och Robert renoverar nu köket och jag måste säga att det kommer bli riktigt fint som det verkar nu iaf :) ikväll bjöd Nina och Robert ut mig hit efter jobbet för att bjuda på pizza. Sen visade det sig att Hampus behövde ha någon som sprang efter honom när alla höll på med köket/golv/vardagsrum! Vem passar bättre till det än (hitlurade) moster! ;) det är ju verkligen mosters ögonsten den där lilla pojken <3
Nu önskar jag er en trevlig lördagskväll, själv kommer jag nu däcka i Hampus juniorsäng eftersom han precis somnat i Ninas och Roberts säng!
Peace out!


God jul

Igår hade vi en toppen julafton med massa fina presenter. Tror även att det vi gav bort var riktigt uppskattat:) själv fick jag en systemkamera av min älskling och lyckan är total.. Idag fortsätter julen med Roberts familj ute hos Thomas och Anna:) god fortsättning hörrni


Dan före dan före dopparedan

Hej, gårdagen innehöll en massa spring på stan och sen hem för att packa ner köket. Eller innehållet vill säga, kändes som vi skulle flytta igen haha. Vid 21:30 var vi klara och slängde oss då ner i soffan för mys och äta gott i form av rökta räkor och aioli mm.. Nu rivs köket iallafall och det känns såååå konstigt! Men det blir bra i slutändan ska ni se:)


Tomteverkstad

Hampus har sovit sen kl 7 och vi har passat på att slå in alla julklappar, snart klara:) det blir ju över 50 st och jösses vad tid och tålamod det tar.. Jag tar en liten paus i soffan nu medans Robert tittar till Hampus som verkade vakna till lite av vårt stök..


Torsdag!

Haha ja Linda det är klart att det är torsdag idag! Virrig mamma 3000


Drömmen

Är det något som vi längtat efter när det gäller Hampus så är det att kunna sitta och gosa då han gör det frivilligt:) att sitta i tvsoffan och kramas + titta på tv är urmysigt.


Onsdag mitt i veckan

Idag har jag och Hampus haft en riktig inne dag. Vi vaknade kl 7:30 ! Vad hände där liksom. Sen blev det frukost och ett morgonbad på Hampus initiativ. Därefter det gamla vanliga ni vet, leka lite, städa lite, äta mycket, leka mer och sen en 2 timmars sovstund för oss båda, tack för den:) måste börja rensa/packa ner köket men tyvärr är min lilla hjälp reda för ivrig så det jag la i slänglådan packade han upp och tvärtom. Dött lopp med andra ord. Får vänta tills Robert är hemma och han kan leka med lillnissen så jag kan packa..


Effektiv:)

Medans Robert vart iväg och sett skyfall så har jag donat lite hemma, haft bästa grannen Elin över på besök (hon hade dessutom en julklapp till Hampus) och så har jag slagit in Robert och Hampus julklappar från mig.. Vi köper "egna" klappar till Hampus som är från båda egentligen men vi visar inte så den andra föräldern får en överraskning oxå, lite konstigt kanske men funkar för oss i år iallafall, får se hur det blir kommande år:) nu väntar jag på att karln ska komma hem så jag kan sova jag med:)


Rimstuga

Dagens "mammagruppsträff" var trevlig som vanligt och detta var väl bland dom sista gångerna vi sågs innan dagis mm. Lite sorgligt men det är ju så det är:( är glad iaf att jag träffat nya vänner och hoppas vi kan ses sen trots jobb mm. Ikväll är jag och Hampus solo då Robert ska på bio med sin broder. Jag hoppas på en liten som sover tidigt och då kan jag kanske passa på att slå in lite julklappar som inte grabbarna får se ännu:)


Ingen bebis längre.

Gårdagens besök på Ikea blev precis som jag förväntade mig, hittade det jag skulle ha och lite till, åt lunch, kämpade med en trött Hampus på slutet osv. På vägen hem köpte vi bubbelplast på jula och hämtade vårs tapeter.. På lördag är vi kökslösa för en tid framåt.. Hampus fick iaf sin säng monterad när jag kom hem och spjällsängen är ett minne blott. Snart ska han börja sova i egen säng och eget rum, hur ska det gå:) Måns invigde visst sängen igår kväll, kikade in i mörkret och han låg där och kurrade:) skit katt


Ikea

Imorgon ska jag Hampus och Anne besöka Ikea. Inte bara för att det är roligt och att dom har otroligt billig lunch, nä för att vi ska köpa saker;) på listan står: madrass till juniorsäng, lakan, kudde, sängkläder, korgar, en matta och säkerligen något annat smått och gott. Robert hämtade Hampus nya säng idag och imorgon ska den fixas till:) skoj va? Sover era barn i spjällsäng, mellan er eller i jubiorsäng? Vi fick ju en säng av Anna så vi passar på att byta när vi ändå ska försöka få honom att sova i eget rum:)


Tröttmössor

Idag har jag och Hampus var hos mamma som jobbade hemifrån, även Johan var hemma och Anne kom över:) Hampus var mäkta imponerad över mormors gran och ville så gärna möblera om lite i smyg bland kulorna och allt som klädde den. Efter några timmar bus så var det dags att sova middag, tror ni inte att även jag somnar och drog stockar i 2 1/2 timme. Fick sen veta att resten av gänget hade somnat dom oxå:) efter besöket åkte vi och handla lite och jag kan meddela att samtliga julklappar är klara, tjoho! Nu är det bara inslagningen kvar, den lär ta några timmar. Jag köpte även en fruktskål till mig själv/oss för endast 49 pix, som hittat


Babyshower

Idag har vi haft babyshower för min fina vän Therese som även blivit husägare i dagarna. Hon trodde minsann hon skulle hit på glöggmys men vad fel hon hade. Vi hade bakat massa gott, lekte lekar och gav bort presenter. Även vi i familjen blev bortskämda med fina julklappar av Therese och Lasse. Jag bakade cake pops för första gången och det var ju jätte gott:) en super dag helt enkelt.


Ett

Dagarna har gått i ett, fredag shopping, lördag shopping och imorgon kommer min fina Hoffre.. Nu ska jag sova!


Påväg

Nu sitter jag på tåget och ankommer snart Stockholm central. Ska möta upp Elias och sen blir det julbord, MUMS


Sankta lucia!

Idag är det den 13/12 och därmed lucia. Jag har inte firat lucia på många år men det blir nog ändring på det. Ska klä Hampus som en pepparkaka och fika lite lussebulle med honom. Vad han och Robert sen hittar på ikväll har jag faktiskt ingen aning om. Jag ska iallafall iväg på julbord med några kollegor. Vi ska åka en båt som heter blidösund och den åker runt i skärgården med oss i ca 2 1/2 timme. Jag ska hämta min lillebror så småningom så jag får duscha mm ifred. När man för en gång skull ska iväg så är det kul att få "fixa" sig. 15:35 tar jag tåget till Stockholm och är nog hemma runt 23, lång kväll med andra ord:) hur firar ni lucia?


Kväller

Så vad har jag gjort på eftermiddag/kvällen? Jo jag har handlat mat och hittat julklappar, badat, gått promenad med Boston och jagat busunge medans Robert var hos grannen och bubblade i poolen.. Vet ni vad busfröet kommit på nu? Jo att om man öppnar understa kökslådan och ställer sig i den så når man allt på bänken, suck! Vad det händer saker på utvecklingssidan för min son


Testfakta

Hittade denna sida som jämför det mesta, bl.a. Overaller och matstolar för barn. Dom testar ordentligt och det känns som en bra sida att kunna kika på när man är i köpar tagen.. Brukar ni jämföra innan ni köper eller blir det impuls/redan bestämt er. Jag och Robert är ofta dom som velar länge innan vi slår till.. Lite jobbigt ibland;)


121212

Onsdag idag och vi har haft finbesök av Carro och fannie. Barnen röjde järnet efter lunch och dom har så kul ihop. Hampus han somnade jätte lätt vid 12:50 och sover ff. Ändå gick jag väcka lillgrisen kl 9 imorse för att han skulle vara vaken när dom kom:) fannie hon kämpade på och var vaken fast hon är så lugn och go så jag och Carro hann med lite fika och skitsnack samt kolla på filmer från Rhodos när vi var där i maj. Nu ska jag in och kolla till Hampus som ligger och knorrar, hoppas han sover en stund till;) tack för idag tjejer<3


Mission complete

Idag när Robert kommit hem från jobbet så åkte vi för att shoppa lite. På listan stod tapeter till köket samt kakel, vi hittade det vi sökte och är supernöjda. Nu är det planering som gäller eftersom det ska renoveras under julledigheten och med risk att butiker kommer vara stängda så vill vi ha allt hemma. Smidigare så oxå för då går renoveringen snabbare än om man mitt i måste åka och köpa material. På så sätt har vi renoverat badrummet och det är ohållbart i längden. Så nu blir det planering planering planering! Mitt i shoppingen tog vi en mcdonaldsmiddag oxå, ibland får det bli så;) nu tillbaka till tvn, god natt på er.


Jag bara smakar lite!

Tisdag och vardag som för många andra, jag och Hampus äter precis lunch efter att vart ute i snön och lekt. Hampus smakade snö och sen gick det knappt få honom att sluta.. Men men han måste ju få pröva. Snart kommer Anne hit och då ska vi lägga Hampus för att sova middag och sen blir det till att färga hår! Nu ska utväxten bort på oss båda, jag har inte färgat sen i februari så det är verkligen dax nu..


Fynda

Ni har väl inte missat att babyshop har fina kampanjer varje dag fram till jul. Till midnatt kan ni köpa elodie details till 20% rabatt eller varför inte den fina åkpåsen från lundmyr of Sweden till rabatterat pris.. Jag håller ögonen öppna efter nått som vi skulle behöva tex en jacka eller overall till lilleman


Klättra i och ur!

Ny grejen här hemma är utan tvekan att klättra överallt. Det ska klättras upp på köksstolar och vidare upp på bord, upp på tripp trapp stolen, i korgar med mössor och vantar. Helst ska man aldrig sitta normalt heller utan allt ska testas. En riktig liten upptäckare som lever för farligt enligt mig!


Lördag

I lördags hade vi en riktig mysdag. Först var vi iväg och handlade lite mm för att sen ha en riktig bakkväll. Det gjordes pepparkakor, saffransbullar, lussekatter,finska julstjärnor samt ett pepparkakshus ala muminhuset. Vi höll på hela kvällen för att sedan få mumsa i oss lite fikabröd innan det var sovdags.. På söndagen bjöd vi sen gänget på lite glöggmys med våra nybakade mumsigheter. Är så mysigt att hinna ses allihopa


Badrummet!

Nu är äntligen alla bitar på plats och badrummet är klart. Det är jätte svårt att ta bra bilder på ett badrum som är endast 4,5-5 kvm men jag försökte iallafall, vi har ju slagit ihop 2 toaletter så ni kan ju ana hur litet det var innan.. Vi är jätte nöjda med resultatet. Kakel och klinkers köptes på noorfloor i Södertälje, lite dyrare men helt klart värt det med tanke på servicen du får. Dom hjälper en med idéer, mixa och matcha och tips inför renoveringen. Den 22/12 börjar vi kökstenoveringen så nu ska det letas kakel och tapeter. Upp i sadeln igen liksom.


Älskade bloggapp!

Tänk att denna app ska strula hela jäkla tiden! Nu funkar det iaf så då kan jag uppdatera lite!!


Ensam

Tänk att man inte ens får gå på toa ifred.. Det är inte lätt alla gånger!


Snart

Fick nyss mail om att vår nya vagn är skickad. Blev en brio race faktiskt i färgen deep ocean, samma som åkpåsen. Priset var hälften av en emmaljunga och jag ville ju inte köpa begagnat så blev denna, tror den kommer bli toppen, måste bara köpa en fotsack till oxå;)


Gruppmeddelande!

Älskar våra gruppmeddelanden som jag,Carro och Therese har. Väldigt innehållsrika,not. Men dom håller humöret uppe och man vet att andra mammor oxå kämpar:)


Juldagen mm

Jag och Robert satt igår kväll och pratade lite löst om julen. Jag frågade honom om han ville gå ut på juldagen. Jag har själv inte bestämt mig vad jag tycker så därför jag tog upp det. Julen är ju en familjehögtid och självklart ska den firas med Hampus/resten. Ändå så är det lite lockande att gå ut och träffa folk på denna dag då ALLA går ut.. Blir förmodligen ingen utgång för mig men men. Det jag ville få fram var hur gör/gjorde ni? Ska ni gå ut fast ni har barn och hur tänker ni angående fest/jul? Hemma hos oss så dricker vi inte på julafton heller så jul + alkohol är ingen hit..


Busiga jag

Var iväg på promenad med Boston efter vår tacomiddag. Fick för mig att busa lite med honom och gjorde slag i min årliga mulning av borren haha där fick du hundrackare


Snö snö och mera snö

Jag är inte förtjust i det vita ängladammet som är överallt just nu! Ge mig sol och värme. Visst snön kan vara vacker och Hampus/Boston älskar det men där tar det positiva med snön slut


Snöstorm!

Herregud vad det har snöat idag hörrni! Dum som jag är så trotsade jag och Hampus vädret och åkte till Linda för lite frukostdate därefter ner på byn med Eva, Linda och Alva. Vi tog en fika och kikade lite i butiker. Vid 14 gav jag upp då Hampus ännu inte somnat och jag var helt slut. När vi satt oss i bilen så somnade han in väldigt fort och sover ännu. Jag har då passat på att städa, tända ljus mm. Ikväll har elektrikern lovat att komma så håller tummar och tår!


Sömn

Hampus vägrade somna innan 22 igår vilket innebar en inte fullt så optimal tvkväll. Ni som har barn vet hur en övertrött lillfis kan vara. Fast han somnar sent så brukar det vara uppstigning 8-8:30 men han verkar sova som en stock just nu, härligt. Jag ska nog slumra till en stund till:)


Dagens race i butiker!

Pappa var här idag och kopplade sista vattnet till kommoden, givetvis funkade inte delarna vi först köpt utan det blev en sväng till jula som vanligt, blir lite dyrt när inget funkar! Jag gick även förbi stadium i jakt på en tjockare jacka åt Hampus, dom har dock 20% imorgon så väntar tills dess. Köpte ett par vantar till mig då mina händer var stelfrusna. Åkte förbi barnens hus en sista gång och köpte grejor som skulle kostat 1200 men gav bara 197:-.efter det åkte vi till mina föräldrar och tiggde till oss lunch, därefter blev det veckohandling på Coop. När jag kom hem fattades ännu en grej så åkte till jula IGEN, förstår ni hur mycket jag sprungit i butiker idag, helt slut är jag.. Ikväll blir det som vanligt tvtittartisdag och slapp i soffan! Ska tigga till mig massage oxå när Robert kommer hem från träningen.


Badrum!

Ikväll, om elektrikern vart här så tänkte jag bjuda på bilder från vårt förhoppningsvis klara badrum.. Här kommer ett smakprov


Kissemåns och Hampus.

Tänk att vår Måns är så himla snäll med Hampus, det trodde jag aldrig faktiskt. Hampus är så himla förtjust i honom och brukar klappa,pussa och ibland även släpa runt på kattskrället. Och inte ett morr från Måns utan jag brukar gå emellan och säga ifrån efter en stund. Det är ju faktiskt ingen leksak..


Kallt?

När låskolven fryser till is på insidan, ja då är det alldeles för kallt ute!


Ikea

På Ikea köptes det lite grejer till badrummet och sånt där som alltid hänger med, ljus och lite annat krafs. Vi käkade självklart lunch oxå i restaurangen, som för övrigt var fullsmockad förmodligen pga deras "julbord". Min bror följde med som sällskap/bärhjälp och sånt är ALLTID uppskattat. När vi kom hem skruvades det lite ikea möbler och kommoden kom upp. Nu väntat vi bara på att elektrikern ska komma och fixa resten sen är det finitio. Sköööööööönt

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2549564/images/2012/pic_50bd14cbe087c37b91378ef4.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2549564/images/2012/pic_50bd14cbe087c37b91378ef4.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2549564/images/2012/pic_50bd14cbe087c37b91378ef4.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2549564/images/2012/pic_50bd14cbe087c37b91378ef4.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2549564/images/2012/pic_50bd14d5ddf2b33176004521.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2549564/images/2012/pic_50bd14d5ddf2b33176004521.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2549564/images/2012/pic_50bd14d5ddf2b33176004521.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2549564/images/2012/pic_50bd14d5ddf2b33176004521.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2549564/images/2012/pic_50bd14d69606ee4f0d64bd8f.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2549564/images/2012/pic_50bd14d69606ee4f0d64bd8f.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2549564/images/2012/pic_50bd14d8ddf2b33f83006005.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2549564/images/2012/pic_50bd14d8ddf2b33f83006005.jpg" class="image">


Mot ikea

Nu har dom vart här och bytt kretskort/display på kylskåpet. Jag var dock tvungen att röja fram det först för att dom skulle komma åt. Som plåster på såren för detta så fick vi en extra kolsyrepatron. "tack tack". Nu packar jag in mig och Hampus i bilen ist och åker till Ikea. Hej hopp


Glömde bilder:)

.


God morgon

Vi vaknade kl 9 och studsade upp ur sängen. Ute är det -17 enligt klart.se. Inne har vi 19 grader vilket är lite kyligt, så nu tände jag massa ljus i hop om att graderna stiger lite. Idag ska dom komma och laga vårt NYA kylskåp. Vi har inte ens packat upp det och börjat använda innan det tydligen ska lagas. Dom ringde till Robert här om veckan och sa att det blivit nån bugg i displayen och att dom måste byta den, suck. Kul att köpa ett kylskåp för ca 15000 så funkar inte skiten!


Äntligen badat!

Jag och Hampus hade smygpremiär i dag. Badkaret är på plats och vi tog ett rykande hett bad, åhhh vad jag har längtat hörrni. Toan invigde Robert och snart snart är sista finishen klar, kommoden ska upp imorgon, vi hann inte med det idag så vi busade och badade ändå:) såå mycket problem och skit som vi stött på med detta badrum så var vi värda det. Och tack som f*n till min fina familj som hjälpt oss massor. Nu är det snart dags att ge sig på att planera/riva köket..


Ännu en söndag

Idag tog vi sovmorgon till 9:15 hela familjen. Där efter blev det en trip till moraberg. Vi skulle lämna tillbaka lite saker samt köpa en ny matta till grovköket. När vi kom hem har vi mest pysslat med badrummet och käkat mat såklart. En sån där söndag som bara försvunnit


Julhandel och glöggmys

Idag var jag och mina pojkar nere på stan en sväng för att kika lite på julklappar, vi fick med oss kläder och lite annat till Hampus, vem annars. Efter ca 4 butiker tappade Robert tålamodet så vi tog lunch på nancys och åkte sen hem. Hemma var vi inte länge utan åkte ganska omgående till mina föräldrar för lite glöggmys mm. Jag och Anne passade på att värma oss i bAstun och dom andra hinkade glögg (mest spetsad skulle jag tro) vi kom nyss innanför dörren med en utslagen kille så nu blir det lite kvällsmys för oss:)


Tack!

Tack för den härliga responsen angående mitt lugginlägg, lutar definitivt mot lugg och förmodligen en kombinerad som kan vara rak och sne;) ska boka frisörtid snarast:)


God morgon

Skjutsar syster till jobbet, är mer död än levande. Hon sov hos oss efter att vi hade myskväll igår hon och jag, hampan han somna kl 7 igår och vakna 8:30 bortsätt från att han strulade lite inatt vid 1 så sov han bra:)


RSS 2.0