Långfredagen

Igår tog vi sovmorgon till kl 9:30. Vaknade och var lite rastlösa, Robert åkte och tränade och jag städade hemma. Hampus var som bekant på minisemester hos mormor och morfar och hade haft det hur bra som helst. Lillfis hade sovit 12 Tim i sträck och läggningen gick galant. Han hade vart en ängel hela tiden minsan. När vi hade dragit benen efter oss tillräckligt länge åkte vi på påskmiddag med min familj och fick äntligen krama om Hampus. Det var jätte skönt med Nina och Robert tid men vad härligt det är att få träffa sitt barn efter ett dygn isär. Tack för middagen och för att Hampus fick sova där mamma och pappa:)


Skärtorsdag

Idag ska vi vara barnfria över natten, För första gången på ca 20 månader. Hampus ska alltså övernatta hos mormor och morfar och vi ska ha myskväll med varandra och SOVMORGON. Tänk att få sova tills man vaknar av sig själv:) underbart. Vi ska eventuellt gå på bio ikväll och äta en bit mat, eller bara stanna hemma och se på film. Hur som ska det bli mysigt och jag vet att Hampus kommer ha det toppen:)


Onsdag (igår alltså)

Igår hade vi sällskap av moster Anne hela dagen, hon sov över tis- onsdag så hon var här redan när vi vaknade:) vi hade en super mysig dag med besök på hedlandet där jag köpte stövlar och en regnoverall till Hampus. Även moster skämde bort honom med lite fina saker, tack. Påvägen hem köpte vi fika och gick ut på altanen och avnjöt den i solen, vilket toppenväder vi hade igår va? När pappa Robert kom hem åt vi middag och därefter åkte vi till mamma och pappa och hälsade på lite samt att jag tog en bastu med Anne. Är så skönt att värma upp sig lite. När vi kom hem la vi oss allihopa och vi skrattade lite när vi insåg att klockan var innan tio. Tack för igår


Update

Tror ni inte att bussen uteblev? Satt och väntade i 15 min insåg sen att nä nu har jag missat pendeln och slutade med att jag gick hem för att nu istället ta sj tåget och vara på plats 5 min innan jag börjar. Suck! Säger bara sj sj gamle vän..


Tisdag

God morgon, jag är precis på språng. Jobbet kallar för sista gången denna vecka. Dock ett långt pass från 9-19. Fick igår reda på mina semesterveckor och det innebär att jag kommer jobba 9 hela veckor innan semester och så småningom havandeskapspenning. Mig är går det alltså ingen nöd på. Idag ska jag pröva åka buss och pendel från Nykvarn till Stockholm. Tar i regel sjtåget som tar 30 min men idag passade det inte med min starttid på jobbet (09:14) så tänkte jag tar bussen. Detta ska alltså ta 1 timme och 16 min, haha vilken skillnad va? Men som sagt likabra att pröva då jag kommer behöva åka så här några gånger iaf. Jag försökte ta några bilder på lilla magen innan jag gick men det är bara inse att jag är sämst på det. Spegeln är skitig och jag kan helt enkelt inte posera heller. Nåväl ha en bra dag:)


Söndag utan ångest

Idag har vi verkligen tagit det lugnt. Först lite sovmorgon till kl 9 och därefter blev det en trip till jula för att köpa ett skoställ till hallen. Jag hade tröttnat på att ha skor överallt så det var på tiden. Efter jula åkte vi hem och sov som små grisar jag och Hampus. Vid 15 vaknade jag och åkte och köpte lite sushi mm för att nu ha en trevlig hemmakväll:)


Presenten

Glömde ta bild på doppresenten som vi köpte, är ett gosedjur du kan värma i micron tex som en vetekudde. Har endast en bild då Hampus inspekterade den tidigare i veckan.


Lördag och dop.

Idag fick vi sovmorgon till 8:30 innan lillen vaknade. Vi tog morgonen i lugnets tecken och åt frukost mm innan det var dags att duscha och göra sig iordning för caspians dop. Dopet ägde rum i åkers styckebruk och även fikat efter. Tyvärr tog jag knappt några bilder då endast mobilen följde med. Hampus sov sig igenom hela bildärden, kyrkan och hade nog sovit längre om vi inte väckt honom för fikat. Var väldigt många barn på plats och det är så mysigt, till Hampus stora lycka var ju hans bff fannie där och dom satt som vanligt och fikade med varandra och myste lite. Vid halv 3 tackade vi för oss och åkte hemåt. Därefter blev det kebab och hemmakväll. Mamma och pappa samt Johan och en trevlig ung brud kom förbi på kvällsfika nyss och nu ska jag nog slänga mig i sängen. Blev lite bilder på mig oxå idag så bjuder på ett gäng.


Fredag

Tittar in och säger hej, har jobbat och haft fullt upp. Var helt slut efter jobbet så orkade inte blogga eller så. Idag ska jag på brand/evakuerings utbildning och den håller nog på hela dagen. Anne är ledig idag och ville umgås med sin favoritkille så Hampus fick långledigt från dagis (fre-sön). Igår kväll när vi gick och la oss i sängen för att sova så fick Robert känna en liten buff/spark från bebisen som blir mer och mer aktiv på kvällarna <3 v 18 idag och bara 2 (jag räknar ner och längtar) veckor kvar till rutinultraljud och ett eventuellt svar på vem som bor i magen denna gång:)


Alltså?

Senaste dagarna när jag hämtar Hampus från dagis vill han knappt gå hem. Väl hemma blir han skit grinig,obstinat, trött?, testar gränser osv. Till på köpet går han och skriker efter pappa och inget jag gör duger. Vad han hänt med min glada lilla kille? Duger inte morsan längre??


Spontanare

Igår eftermiddag efter att vi käkat så följde vi spontant med mamma,lillebror och pappa till Tyresö för att hälsa på Marita och Olle. Marita är min farmors syster. På plats var även mina sysslingar och deras mor/pappas kusin. Hampus var på sitt allra bästa solskens humör och charmade nog brallorna av alla där. Inte en sekund satt han still och lekte med alla. Kan ni gissa vem som toksäcka i bilen hem och sov som en stock till 7:15 imorse. Resan hem tog ca 60 min pga av snöstormen som vräkte ner och vi kastade oss i sängen allihopa när vi äntligen var hemma. Vi smidde lite planer om i maj oxå som jag hoppas blir av, mer om det sen:) nu ska jag försöka vila bort denna elaka förkylning för imorgon är det jobb för mig. Kan ni tänka er att det blir första gången på ca 2 år som jag ska jobba på riktigt och dessutom sova i Malmö. Har inte vart ifrån min lillfis en enda natt sen han föddes för 19 månader sen och det känns jätte skumt..


Dagens

Dagens mage och dagens mamma;) bjuder sällan på bilder på mig själv, mest för att jag känner mig sliten plus att jag hatar att ta "ego" bilder. Har dessutom en sambo som aldrig tar bilder därav alla bilder på allt utom mig haha


Monday

God morgon, sitter i soffan och slappar. Ska snart klä på mig (ja jag tog sovmorgon och Robert lämna på dagis) och sen gå ut med Boston. Jag ska jobba på ons- tors och behöver verkligen bli av med min förkylning innan dess. Mitt illamående är nästan borta (bortsett från enstaka återfall) och det känns bra. Dock känner jag att detta med vikten inte känns bra, men det vände ju förra gången oxå:) jag började min inskrivning hos bm i v 7 på 56 kg och nu i v 17 väger jag ca 52-53. Sist jag vägde så lite var för ca 5-6 år sedan om inte mer. Jag vet att jag tjatar men man ska ju faktiskt gå upp i vikt inte ner! Hur som helst så känner jag bebisen mer och mer och jag hade glömt bort den känslan. Känns helt otroligt, det bor ju faktiskt en liten i min mage:) jag har en sån stark känsla om kön men vi får förhoppningsvis veta exakt den 5/4. Åh vad jag längtar.


Mycket ananas idag:)

Efter middagen så kände jag ett plötsligt begär efter att baka lite och blev sugen på ananaspaj. Är ju alltid roligare att få bjuda någon så ringde över mina päron på fika:). Även farfar Kjell dök upp en snabbsväng efter att ha vart ute och åkt skidor. Svärföräldrarna ska åka på kryssning till Tallinn imorgon och jag måste säga att jag är lite sugen på en sån jag med nån dag. Har aldrig åkt så "länge" och det är ju en perfekt minisemester. Nu ska jag och Robert kika på nån film via viaplay innan sovdags:) trevlig kväll på er


Färsk ananas

Medans Robert fortfarande är hos tommy så äter vi lite färsk ananas till mellis. Det verkar gå hem hos Hampus som sitter och mumsar framför Disney jr. Älskade unge


Önskar jag kunde virka.

Vad mycket fint man skulle kunna sticka/virka till sina små. Ett par stickade converse samt en sån här filt ligger högt upp på ha listan.


Slappsöndag.

Jag har vart fruktansvärt dålig på att uppdatera under tors-lör. Mest för att vi vart sjuka IGEN och jag har mest legat på sofflocket bortsett från lite handling mm. Nu är vi äntligen nästan symptomfria förutom lite snor och torrhosta alla 3. Jag skyller all denna sjukhistorik på dagis och dess baciller. Sen är man extra infektionskänslig som gravid och det har jag verkligen fått veta. Nu har jag även börjat med blutsaft (lite sent ) och hoppas på att detta ska hjälpa mig mot min huvudvärk och yrsel. Har vart helt fukking utmattad och det har nog synts på mig. Ser ut som ett åkerspöke och orkar inte ens borsta håret vissa dagar. Måste ta tag i denna risiga morsa. Vågen visar fortfarande -3 kilo efter 17 v och det känns inte så bra faktiskt. Fast känner jag mig och min kropp så blir jag asfet endå i slutet av sommarn. Nu babblar jag på om skit bara men var lite sugen på att skriva "av" mig. Robert åkte precis på date med Tommy och Hampus sover. Själv slappar jag i soffan med ett glas cola efter att jag storhandlat mm. Chill söndag


Gårdagen

Igår började morgonen i stress, jag och Hampus vaknade 8:35 och ska vara på dagis 9:00! Vi var på plats 9:12 och då hade vi hunnit med frukost, smink, blöjbyte, omklädning mm. Jäkla fart iaf. Direkt efter lämningen åkte jag till Tumba för en fika hos Carro, första gången vi sågs "utan" barn som Carro sa. Lilla kelvin 3 v sov hela tiden på soffan så han märktes inte av alls haha. Så barn och gubbfria pratade vi om allt mellan himmel och jord, Carro försökte nog göda mig oxå med god macka, läsk och fika. En toppendag som avslutades med att hämta Hampus på dagis och sen hemma mys:)


Igen..

Ligger vaken i sängen kl är 3:30 och har vart vaken i ca 30 min. Har haft det såhär i någon veckas tid nu. Så himla jobbigt att inte få hela nätter. Och då blir jag inte väckt av någon (förutom liten i magen som ställer till det med blåsan). Min mamma kom förbi igår och hämtade kläder till min syster efteråt så sa hon jag citerar : Du såg ut som sju svåra idag. Du är sliten det ser jag! Tack för den mamma kände mig fräsch idag haha. Nu är man då en skabbig småbarnsmamma, yeay! På tal om liten i magen så börjar jag känna mer och mer och oboy hade glömt den känslan<3 nä nu ska jag försöka blunda för imorgon ska jag träffa 2 underbaringar:)


Inköpslista!

Denna skriver jag mest för min egen skull för att jag ska komma ihåg vad Hampus behöver till våren när jag väl står där.. Så här kommer det: ett fleeceställ, regnkläder strlk 92 , mjukisbyxor strlk 92, vårjacka strlk 92, stövlar strlk 22, fingervantar ja det var allt jag kom på nu


Vagnfunderingar.

Jag sitter här och funderar över hur det blir i höst när vi har 2 skruttungar. Hampus kommer ju vara 2 år och den lille helt färsk, självklart behöver vi då en liggdel till nykomlingen. Men det jag funderar på är alltså detta.. Hampus sitter nästan aldrig i vagn nuförtiden, är vi på stan vill han gå om det inte är så att han är trött, det använder vi vagnen till alltså, sova middag. I nuläget har vi 3 vagnar en brio sing, en baby jogger city mini och en brio race.? Hampus kommer troligen mest stå på ståbräda men om man är ute på långpromenad eller dylikt så vill jag att han ska kunna sitta/vila. Är ju även smidigt med den möjligheten om man är ex utomlands, på djurpark, marknad osv. Min fråga är rekommenderar ni en syskonvagn eller funkat det att ha en varsin åt dem. Och om syskonvagn vilken då? Och vad ska jag göra med dom andra vagnarna? Hehe


Nyttig?

Åkte och tankade bilen på Statoil och tanka även mig själv, nyttigt nä inte alls men ibland får man och jag ligger ju fortfarande minus;)


Jobbig natt.

Tror ni det blev någon film igår? Nä 2 sekunder efter att jag publicerat inlägget vaknade Hampus och vägrade somna om innan kl slog 22:15. Kul kul. Slutade med att vi alla la oss, Hampus har strulat hela natten och var riktigt trött imorse men han fick gå till dagis ändå. Kände mig skit taskig men han är så rastlös hemma ibland, vilket märktes imorse då han börja riva i kökstapeten skitungen. Nu är han iaf på dagis och jag ska bara ta det lugnt. Skönt:)


Kväller.

Här hemma har dagen gått i ett, Hampus har busat massa men samtidigt vart trött. Dock anser vi att han nu är så kry att det blir dagis imorgon. Lillfis somnade 19:00 och jag hoppas han sover för natten nu, har ju vart några struliga kvällar när han vart sjuk. Vi tänkte nämligen slänga på en rulle och måndagsmysa i soffan..


Måndag

Idag är Hampusen hemma från dagis, jag är så emot att skicka ett barn som inte är friskt dit. Han snorar och hostar och det är inte konstigt att vabbruari och dagisbaciller finns och aldrig försvinner när folk skickar iväg sjuka barn, nä stanna hemma någon dag extra för ditt och barnets skull (och alla andras). Idag blir det alltså hemmahäng igen och kanske nån promenad ute i friska luften sen.. Men först är det lunch kl 11 och sen sovdags. När Hampus sover ska jag oxå passa på att vila lite, för gissa vem som är snuvig, IGEN. Förresten sa jag att jag längtar till rul om 3 1/2 v <3


Helg resume

Helgen har försvunnit förvånansvärt fort. Hampus blev ju sjuk i fredags trodde vi, visade sig vara falskalarm, vände ist till feber och snuva kombi ögoninflammation. Och så har det vart hela helgen, så vi har haft hemmahäng hela helgen. I fredags påväg hem så hjälpte vi en man som fått stroke och segnat ihop när han var ute och gick med hundarna. Kl var ca 21 och det var kallt ute. Vi ringde ambulans samt tog kontakt med hand respektive. Jag var tvungen att åka hem med Hampus som sov i bilen men Robert stannade tills ambulansen kom. Usch.


Tack och god natt

Jag är slut, höll på att svimma på maxi med morsan, whats up with that? Hampus har ögoninflammation och nu är det ta mig tusan sovdags. Hände grejor på vägen hem från mina päron, berättar mer imorgon..


Ingen magsjuka trots allt

Det var nog ingen magsjuka Hampus fick, han spydde bara slem igår och nu är han förkyld. Läste att när småbarn som inte kan harkla blir slemmiga så sväljer dom det först för att sen spy upp det. Så jag tror bara detta är en förkylning ändå.. Hoppas på det då inga fler symptom uppträtt och vi andra mår bra..


Dagens preggo

Jaha, v16, 4:e månaden, 2:a trimestern osv.. Kan fortfarande inte tro att vi ska ha en till underbaring. Och när nästa kommer är Hampus redan 2! Vad hände liksom.. Bjuder på en hemsk bild där Hampus är sur för att jag kokade alla hans nappar.. Haha han mår förövrigt mycket bättre nu och leker och stojar. Inga fler kräkningar efter igår och lite snorig bara. Toppen


Magsjukan är här

Stackars Hampus har blivit magsjuk. Igår när jag hämtade honom från dagis var han lite hängig enligt mig och efter middagen började han spy. Dock så himla lite så vi fattade inte först utan trodde det var något annat. Sen kom 2 lite större på kvällen varav den sista 20:30. Han har inte gjort 2:an heller så vet inte hur det ser ut på den fronten. Hur som så verkade det ganska lindrigt än så länge och han har sovit bra sen 21:00 dock började febern stiga nu så jag pillade in en Alvedon. Tänk vad nojjig man är här ligger jag vaken kl 04:00 liksom. Robert ligger i gästrummet för att kanske slippa bli smittad och jag hoppas jag klarar mig jag med. Handspriten står på nattduksbordet och håller mig sällskap:) tror ni inte vi missar fannies 2 års kalas, så himla tråkigt då vi missa 1-års oxå och kan ni gissa varför, jo magsjuka:(


Jävla Ikea!

Just nu blir jag bara irriterad, läser på nätet att dom ska lägga ner kökssystemet faktum och i juni kommer ett nytt. Detta har funnits i 40 år och man trodde ju inte dom skulle göra om systemet precis när man lagt x antal tusen på ett nytt kök. Man har alltså 2 år på sig att komplettera om det är något annars är det kört. Kul att veta. Inte för att jag är missnöjd med vårt kök utan mest om nått går sönder så kan man inte fixa utan att köpa allt nytt..


Sådär ja

Nu har jag lämnat på dagis, städat undan sen igår och vart på promenad med Boston. Vi hittade ett nytt ställe att gå på, borta vid gropen så finns det lite skog men som ändå är väldigt öppet. Boston älskade det och vi stannade en stund och njöt av lugnet och solen. Vi är tydligen inte dom enda hundägarna som hittat dit då tydliga spår i form av pinnar och bajshögar låg lite här och var, Men men. Resten av dagen hittar ni mig som en deghög i soffan, precis där jag borde vara..


God morgon

Ligger i sängen och väntar på att en liten ska vakna, han drar timmerstockar som aldrig förr dock och verkar väldigt trött ff. Jag låter honom sova, vi har ju inte direkt bråttom till dagis ändå, han ska ju vara där kl 9. jag är förresten helt övertygad om att jag igår fick känna på en liten buff av liten i magen. Så svårt att förklara men ja den puttade liksom lite:) jag har moderkakan i bakvägg igen vilket innebär att man kan känna av sånt ganska tidigt så jag är 100 % på att det var så. Snacka om att det kändes skumt att uppleva igen:)


Onsdag

Idag när Robert kom hem så blev det pannkaka och ärtsoppa till middag, hur gott är inte det:) sen tog vi en spontan trip till mina föräldrar för att Robert var kaffesugen. Jag dricker ju inte kaffe och han hatar att dricka det själv så det blir en del kaffebesök för oss haha. Hos mamma och pappa så badade jag lite vildmarkstunna och sen bastu, så skönt att värma upp sig lite. Tyvärr var det bara 36 grader i tunnan och jag vill gärna ha typ 42 så det var lite kallt idag. När vi kom hem hade Boston haft fest i soffan som vanligt. Dumma hund att inte kunna låta kuddarna vara! Måste tacka för alla kommentarer som kommit in på sista tiden, är jätte kul och även lite nya som kommenterar=glad tjej. Däremot så om jag får önska något så är det att ni som kommenterar på fb gör det här istället så era fina ord är "sparade" på bloggen ist för fb. Tack och god natt för mig. (ps ska nog beställa halsband och senare en belly bandit)


Fruktstund

Nyss hemkomna från dagis och ica. Köpte lite mer frukt då det verkligen går åt här hemma, som det ska vara:) nu har vi fruktstund beståendes av jordgubbar, vindruvor och clementiner, vitaminboost ab:) älskar att hämta hem mitt hjärta från dagis och ha denna mysstund med honom innan pappan i huset kommer hem.


Belly bandit

Jag sitter och surfar lite här i min ensamhet och hamnade på nått konstigt sätt i en tråd i familjeliv om belly bandit. Är det någon som testade detta efter förlossningen och isf tyckte ni om den? Jag hade aldrig en sån efter Hampus men är lite sugen på att pröva.. Dock kostar dom ca 700:- nya så vill gärna höra åsikter av dom som prövat först:)


Tristess

Jag dör snart tristessdöden, jag har inget mer att städa,tvätta mm. Tycker det är så grymt tråkigt att bara sitta hemma medans Hampus är på dagis. Och dom flesta kompisar osv jobbar ju dagtid så det slutar med att jag sitter här nu och tråkar ihjäl.. Någon som kan rädda mig? Haha


Gravidsmycke/bola

Ett sånt här halsband skulle jag verkligen vilja ha, tycker det är sån fin grej. Vet inte om det har någon effekt egentligen men är väldigt mysigt. Har pikat Robert men han verkar inte fatta och känns konstigt att köpa ett själv..


Tisdag

Idag har jag vart duktig, känt mig bra i kroppen osv så har bäddat rent i sängen efter natten olycka, städat som vanligt och gjort iordning lite i första rummet där vi bara haft skräp typ. Det ska bli bebisrum men vi har hittills använt det som avlastning under allt bygge. Dörren har alltid vart stängd dit och Hampus har velat gå in så nu städade jag ut alla verktyg osv samt gjorde lite mysigt. Undra vad Robert säger när han kommer hem;). När jag precis satte mig i soffan så knackade det på dörren, till min stora förvåning stod Patrik där. Han hade gjort servicejobb nere på 12:an och ville komma och kolla vårt kök osv:) arbetsskadad som han är justerade han dörrar på vår kyl och frys i bara farten. Tack för det:) sen blev det som vanligt hämtning på dagis kl 14 men jag smet in på Ica innan och köpte jordgubbar till mellis samt prata med min gamla klasskompis My som jobbar där. Hon är beräknad 2 dagar före oss så är lite skoj att prata bebis med henne:) nu väntar vi på att herrn i huset ska komma hem. Hampus har ropat pappa sen dagis:) gulle


Sovdags

Ikväll när jag skulle lägga Hampus vid 19:30 så hände det som inte ska hända, jag somnade själv oxå och vaknade nyss så lär väl ha kvällen förstora nu (inte kunna somna) typiskt


Dagens

Magen i v 15 (14+3) nu känns det som om det börjar hända mer och mer. Nu väntar jag ivrigt på lite rörelse oxå <3


Måndag

Idag har jag haft besök av mina kusiner Linda och Eva med barn på förmiddagen. Vi fikade kokosbollar (mums) och pratade om allt mellan himmel och jord innan det var dags för dom att rulla hemåt för lunch och jag drog till dagis för att hämta min älskling. Och nu sitter jag här och vaknar på en hampus som ligger och drar timmerstockar fortfarande.. Vilken sömntuta va??


Toppenkväll

Gud vad trevligt vi hade det igår kväll. Carro, Markus och barnen dök upp strax innan 17 och då satt vi oss till bords för att äta middag, vi bjöd på klassikern tacos. Efter middagen delade vi ut lite presenter till fannie som blivit storasyster och till nykomlingen kelvin. Jösses vilken liten skatt dom har fått.. Jag kan verkligen inte minnas att dom är så små:) efter middagen tog vi fram snacks och grabbarna drack lite öl mm medan vi girls höll oss till läsken. Barnen lekte så fint med varandra och jag är så glad att dom hittat varandra:) vid 20:45 så slocknade våra busfrön och vi satt och pratade högt och vilt om allt möjligt medans mello gick i bakgrunden:) dom åkte hemåt vid 23:30 och vi kraschade i sängen:) tack vänner


Lördag

God förmiddag. Som vanligt var det uppstigning vid 7:30 för familjen Mattisson/vaskelainen. Det blev grötfrukost för boysen och jag körde fil och flingor. Sen fick vi för oss att vi skulle göra nått roligt typ tom tits,Skansen eller dylikt. Slutade med ett spontanbesök hos mina föräldrar och nu storhandling. Eller Robert handlar för Hampus sover i bilen så jag sitter med honom. Senare får vi finbesök av våra vänner , kan inte bli bättre. Vad gör ni idag?


Min lilla konstnär

Efter dagis och mellis så passade jag på att plocka fram målarfärg och lite papper för att roa Hampus lite. Han målade och tyckte det var skoj, i typ 10 min. En liten fin tavla blev det iaf. Min lilla otålige fis


Dörrknackare

Kom nyss nån invandrare (kunde ingen svenska) med en lapp där det stod att hans fru skadats och han nu säljer tavlor för att försörja henne.. Jag är skeptisk mot sånt och sa nej tack och låste dörrarna.. Sorry men litar inte på sånna, och hur hittade han hit?


15

Veckorna går undan nu. Nästa mål är 5/4 då rul är och vi förhoppningsvis får veta kön


RSS 2.0